Info voor deelnemers

Op deze pagina vind je alvast iets meer informatie voor (potentiële) deelnemers. Gaandeweg zal deze pagina verder worden uitgebouwd. Vind je geen antwoord op je vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Instructiefilmpjes voor het verzamelen van huisstof:

Deelnemers die ook huisstof willen verzamelen, kregen twee pakketjes met alle nodige materialen en instructies. In onderstaande filmpjes laten we nog eens zien wat je precies moet doen.

Filmpje 1: plaatsen en opruimen van de schaaltjes voor huisstof:

In dit filmpje laten we zien hoe je de schaaltjes moet plaatsen en weer opruimen. De schaaltjes moeten minstens 3 maanden blijven staan om voldoende stof te verzamelen.

Filmpje 2: stof verzamelen op de bovenkant van een kast:

Aanvullend op het plaatsen van de schalen krijgen de deelnemers ook de nodige materialen om stof te verzamelen op de bovenkant van een kast. Onderstaand filmpje toont nog eens hoe dit moet:

Wie kan deelnemen?

Ben je geboren in 2006, 2007, 2008 of 2009 en woon je binnen 5 km rondom 3M? Dan ontvang je een uitnodiging via de post. Er kunnen 300 jongeren deelnemen.

Wanneer?

De onderzoeken zullen plaatsvinden tussen mei en september 2022. Jij kiest welke onderzoeksdag voor jou het beste past. De resultaten worden verwacht in het voorjaar van 2023.

Waar?

De afname van een bloed- en urinestaal zal gebeuren op een centrale locatie bij jou in de buurt. Verder zullen we vragen om thuis enkele vragenlijsten in te vullen en of je interesse hebt in enkele bijkomende onderzoeken bij jou thuis.

Wat vragen we?

  • We onderzoeken jouw bloed en urine.
  • We sturen jou en je ouders enkele vragenlijsten.
  • We verzamelen huisstof bij jou thuis (als je dat wil).
  • En als het kan ook stalen uit de moestuin of kippenren.

Wat krijg je als beloning?

Om je te bedanken voor al die inspanningen, krijg je van ons 20 euro als beloning. En als je dat wil, krijg je ook jouw eigen resultaten.