Aanmeldingen voor jongerenstudie nog steeds welkom!

UPDATE: dit nieuwsitem is gedateerd. De aanmeldingen voor dit onderzoek werden intussen afgesloten.

Oorspronkelijk bericht:

De voorbije weken kregen we reeds 324 aanmeldingen van jongeren die graag willen deelnemen aan ons onderzoek. Daarvan voldoen 288 jongeren aan alle selectiecriteria, zoals leeftijd, maar ook minstens vijf jaar in het onderzoeksgebied wonen. We verwelkomen dus nog steeds nieuwe aanmeldingen. Doe je graag mee met onze jongerenstudie? Laat ons dan snel iets weten!

Ook de jongeren die nog geen vijf jaar in het onderzoeksgebied wonen, maar verder wel voldoen aan de andere criteria, maken nog een kans om deel te nemen. Zij komen op een reservelijst terecht.

Eerste onderzoeksdag

Op 28 juni 2022 ging ook de eerste onderzoeksdag van start. Per onderzoeksdag worden ongeveer 25 jongeren onderzocht. Tijdens het onderzoek wordt een bloedstaal afgenomen door een ervaren verpleegkundige en worden lengte, gewicht, buik- en heupomtrek en bloeddruk gemeten. Aan de deelnemer wordt gevraagd om in een potje te plassen en nog een korte vragenlijst in te vullen. De stalen worden meteen verwerkt en op het einde van de dag naar de verschillende labo’s gebracht. Sommige analyses worden echter pas uitgevoerd van zodra alle stalen beschikbaar zijn.

De meeste jongeren krijgen ook materiaal mee naar huis om huisstof te verzamelen. En bij sommige jongeren zullen er nog milieustalen worden verzameld op het thuisadres in de moestuin en de kippenren.

De staalafnames voor de jongerenstudie zullen heel de zomer doorlopen tot eind september.