Nog 140 jongeren gezocht voor wetenschappelijk onderzoek naar PFAS. Ben je geboren tussen 2006 en 2009? Help dan de wetenschap vooruit! En ontvang €20

UPDATE: dit nieuwsitem is gedateerd. De aanmeldingen voor dit onderzoek werden intussen afgesloten.

Oorspronkelijk bericht:

Enkele weken geleden ging de jongerenstudie van start naar PFAS-blootstelling in de omgeving rond 3M. In dit wetenschappelijk onderzoek willen we nagaan in welke mate de jongeren in de regio worden blootgesteld aan PFAS, maar ook hoe die PFAS terechtkomen in het lichaam en wat de blootstelling doet met de gezondheid. Ongeveer 160 jongeren hebben zich reeds aangemeld! Maar in totaal hebben we 300 jongeren nodig om het onderzoek te doen slagen.

Wie kan deelnemen?

Alle jongeren geboren in 2006, 2007, 2008 of 2009 en die wonen in een straal van 5km rond 3M kunnen deelnemen aan het onderzoek. Het gaat dus om jongeren uit Zwijndrecht, een deel van Beveren, Antwerpen linkeroever en een deel van Antwerpen rechteroever.

Jongeren geboren in 2007 en 2008 kregen eerder al een uitnodiging. Omdat het belangrijk is dat er zeker 300 jongeren deelnemen, werden nu ook jongeren geboren in 2006 en 2009 uitgenodigd.

Deelnemen doe je voor de wetenschap! En voor jezelf?

Waarom deelnemen? Uiteraard om de wetenschap te helpen! Maar het kan ook voor jezelf een voordeel opleveren. Je ontvangt 20 euro als beloning. En als je dat wil, dan ontvang je ook jouw eigen meetwaarden. Op die manier kan je meer te weten komen over je eigen blootstelling aan PFAS en je gezondheid. We delen deze informatie enkel met jou. Niemand anders kan deze gegevens dus inkijken zonder jouw toestemming.

Doe mee en ontvang 20 euro als beloning!

Twijfel je nog of heb je vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!