Jongerenstudie gaat van start: uitnodigingen verstuurd naar bijna 1300 jongeren

De jongerenstudie is nu écht van start gegaan. In de laatste week van april verstuurden we de uitnodigingen naar bijna 1300 jongeren. Dit zijn alle jongeren van 14-15 jaar die binnen 5 km rond het bedrijf 3M wonen. In de volgende maanden zullen we in de regio onderzoeksdagen organiseren voor deze jongeren. We meten niet alleen PFAS in het bloed, maar ook een hele reeks gezondheidsparameters.

De studie bevat ook een optioneel onderdeel. De jongere kan hiervoor beroep doen op de hulp van zijn/haar ouders. Samen kunnen zij milieustalen ter beschikking stellen (bodem, eieren, groenten, compost, regenwater en/of huisstof) om PFAS in te meten. Ben je een kandidaat deelnemer en geïnteresseerd om deel te nemen aan de studie? Lees dan zeker verder op de pagina voor deelnemers. Hopelijk geraken we samen met jullie aan 300 deelnemers! 

Hoe kan ik deelnemen?

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan de studie? Vervolledig dan samen met je ouders de toestemmingsformulieren die jullie kregen bij je uitnodigingsbrief.  De ingevulde formulieren mag je ons vervolgens terug bezorgen met behulp van de terugstuurenveloppe.

Is er iets niet duidelijk en heb je toch nog een vraag? Contacteer ons gerust op het gratis nummer 0800/20102 of via pih.gezondheidmilieu@provincieantwerpen.be.